

بیانیه سیاست سرمایهگذاری
هدف از بیانیه سیاست سرمایه گذاری صندوق سرمایه گذاری سهامی ثروت ساز دیبا، آشنایی سرمایه گذاران با اهداف، سیاست ها و استراتژی های این صندوق است. پیشنهاد می شود سرمایه گذاران محترم پیش از سرمایه گذاری در صندوق این بیانیه را با دقت مطالعه فرمایند.
معرفی صندوق
صندوق سرمایه گذاری سهامی ثروت ساز دیبا، از نوع صندوق های سرمایه گذاری در سهام و قابل معامله است و بیشتر وجوه خود را صرف خرید سهام و حق تقدم سهام می نماید. این صندوق با شماره ثبت 56865 نزد مرجع ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تهران و طی شماره 12237 نزد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران به ثبت رسیده است. فعالیت صندوق به منظور حصول اطمینان از رعایت مقررات قانونی و مصوبات سازمان بورس و اوراق بهادار و شفافیت اطلاعاتی، تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار است.
مشخصات صندوق سرمایه گذاری سهامی ثروت ساز دیبا به شرح زیر است:
نوع صندوق مدیر صندوق مدیران سرمایه گذاری متولی بازارگردان حسابرس وب سایت آدرس تلفن |
سهامی قابل معامله شرکت سبدگردان دیبا احسان وحیدی فرد، کیارش فاضل، فایزه رهنی شرکت رتبه بندی اعتباری پارس کیان صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی تراز ویستا موسسه حسابرسی رازدار تهران، میدان آرژانتین، خیابان خالد اسلامبولی، خیابان بیست و نهم، پلاک 20، طبقه دوم 021-88193014-17 |
اهداف صندوق
هدف از تشکیل صندوق، جمعآوری سرمایه از سرمایهگذاران و تشکیل سبدی از داراییها و مدیریت این سبد است. همچنین درصورتیکه صرفه و صلاح صندوق ایجاب کند، صندوق در قبال دریافت کارمزد در تعهد پذیرهنویسی یا تعهد خرید اوراق بهادار مشارکت می کند که در این صورت وجوه جمعآوری شده و سایر داراییهای صندوق، پشتوانه این تعهد خواهد بود. با توجه به پذیرش ریسک مورد قبول، تلاش میشود، بیشترین بازدهی ممکن نصیب سرمایهگذاران گردد. انباشته شدن سرمایه در صندوق، مزیتهای متعددی نسبت به سرمایهگذاری انفرادی سرمایهگذاران دارد:
1- هزینههای بهکارگیری نیروهای متخصص، گردآوری و تحلیل اطلاعات و گزینش سبد بهینه اوراق بهادار بین همه سرمایهگذاران تقسیم میشود و بدین ترتیب سرانه هزینه برای هر یک سرمایهگذار ان کاهش مییابد.
2- صندوق از جانب سرمایهگذاران، کلیه حقوق اجرایی مربوط به صندوق از قبیل دریافت سود سهام و كوپن اوراق بهادار را انجام میدهد و در نتیجه سرانه هزینه هر سرمایهگذار برای انجام سرمایهگذاری کاهش مییابد.
3- امکان سرمایهگذاری مناسب و متنوعتر داراییها فراهم شده و در نتیجه ریسک سرمایهگذاری کاهش مییابد.
استراتژی های سرمایه گذاری صندوق
مدیر صندوق سرمایه گذاری سهامی ثروت ساز دیبا، از استراتژی فعال پیروی می کنند که دارای خصوصیات ذیل است:
- عمده تصمیمات سرمایه گذاری پس از تحلیل بنیادی شرکت و صنعت مربوطه و بررسی سناریوهای محتمل صورت می گیرد. مدیر صندوق اعتقاد دارد سبد سهام تشکیل شده، در بلند مدت به ارزش ذاتی خود می رسد. بدین منظور سهام شرکت هایی که به لحاظ بنیادی با ارزش ذاتی خود فاصله دارند و زیر ارزش ذاتی معامله می شوند عمده بخش دارایی های صندوق را شامل می شوند.
- مدیر صندوق به منظور اجتناب از اثرات منفی متنوع سازی بیش از حد بر روی بازده صندوق، تعداد سهام موجود در سبد صندوق را در محدوده کنترل شده ای حفظ می نماید تا بتواند تسلط خود را بر روی اخبار، اطلاعات و صورت های مالی شرکت های سرمایه پذیر را به سطح مطلوب ارتقاء بخشد. این نمادها با توجه به ارزندگی و اختلاف با ارزش ذاتی جهت سرمایه گذاری و نگهداری تا زمان رسیدن به ارزش مورد انتظار یا تغییر شرایط انتخاب می شوند.
- مدیر صندوق معقد است میتوان با جستجو و پیگیری مستمر اخبار عمومی و دادههای تاریخی به بازدهی بیش از ریسک تحمیل شده به سرمایه گذار، دست یافت، زیرا بازار سهام کشور در سطح نیمه قوی و یا ضعیف کارا نیست.
- مدیر صندوق در راستای حفظ منافع سرمایه گذاران صندوق در فرصتهای کوتاه مدت، با جستجو و استفاده از فرصت های سرمایه گذاری زودگذر ضمن مدیریت ریسک مناسب، اقدام به شناسایی سود کوتاه مدت در پورتفوی صندوق می نماید.
این صندوق موظف به رعایت حد نصاب هایی برای انواع داراییهای مالی در طول عمر خود است که به شرح جدول زیر می باشد:
ردیف |
موضوع سرمایه گذاری |
توضیحات |
1 |
سهام پذیرفته شده در بورس تهران یا بازار اول و دوم فرابورس ایران، سهام قابل معامله در بازار پایه فرابورس ایران و حق تقدم سهام و قرارداد اختیار معامله سهام آنها و واحدهای سرمایه گذاری «صندوق های سرمایه گذاری غیر از اوراق بهادار» ثبت شده نزد سازمان |
حداقل 70% از کل دارایی های صندوق |
1-1 |
سهام و حق تقدم سهام قابل معامله در بازار پایه فرابورس ایران و قرارداد اختیار معامله سهام مربوطه |
حداكثر %10 از كل دارایی های صندوق |
1-2 |
سهام و حق تقدم سهام منتشره از طرف یك ناشر و قرارداد اختیار معامله همان سهام |
حداكثر %10 از كل دارایی های صندوق |
1-3 |
سهام، حق تقدم سهام و قرارداد اختیار معامله سهام طبقه بندی شده در یك صنعت |
حداكثر %30 از كل دارایی های صندوق |
1-4 |
سهام و حق تقدم سهام منتشره از طرف یك ناشر |
حداكثر %5 از اوراق منتشره ناشر |
1-5 |
اخذ موقعیت خرید در قرارداد اختیار معامله سهام |
حداكثر %5 از ارزش روز سهام و حق تقدم سهام صندوق |
1-6 |
اخذ موقعیت فروش در قرارداد اختیار معامله سهام |
حداكثر به تعداد سهام پایه موجود در پرتفوی مجاز سرمایه گذاری صندوق در سهام |
1-7 |
واحدهای سرمایه گذاری «صندوق های سرمایه گذاری غیر از اوراق بهادار» |
حداكثر %5 از كل دارایی های صندوق و تا سقف %30 از تعداد واحدهای صندوق سرمایه پذیر كه نزد سرمایه گذاران می باشد |
2 |
گواهی سپرده كالایی پذیرفته شده نزد یكی از بورسها |
حداكثر %5 از كل دارایی های صندوق |
3 |
گواهی سپرده بانكی و سپرده بانكی |
حداكثر %15 از كل دارایی های صندوق |
4 |
اوراق بهادار با درآمد ثابت بدون ضامن و با رتبه اعتباری قابل قبول |
حداكثر 20 درصد از ارزش كل دارایی های صندوق و مشروط بر اینكه سرمایه گذاری در هر ورقه از 10 درصد كل دارایی های صندوق و 30 درصد كل اوراق بهادار منتشره از طرف یك ناشر بیشتر نباشد. |
از آنجا که مدیریت صندوق با پیش فرض های مذکور اقدام به سرمایه گذاری می نماید، لذا به سرمایه گذاران توصیه می شود تصمیم سرمایه گذاری در صندوق را با توجه به ویژگی های مورد اشاره اتخاذ نمایند.
سیاست متوازن سازی مجدد
به دلیل تغییر بازده های دورهای در طول زمان، تخصیص دارایی واقعی پورتفوی صندوق میتواند متفاوت از تخصیص دارایی هدف یا حد نضاب ذکر شده باشد. از این رو مدیران سرمایه گذاری به صورت دوره ای پورتفوی صندوق را بازبینی کرده و در صورت وجود انحراف معنا دار، آن را اصلاح می نمایند.
ریسک های سرمایه گذاری در صندوق
تمهیدات لازم به عمل آمده است تا سرمایهگذاری در صندوق سودآور باشد، ولی احتمال وقوع زیان در سرمایهگذاریهای صندوق همواره وجود دارد. بنابراین سرمایهگذاران باید به ریسک های سرمایه گذاری در صندوق از جمله ریسکهای یادشده در این بخش توجه ویژه داشته باشند. دارندگان واحدهای سرمایهگذاری ممتاز و عادی با سرمایه گذاری در صندوق، تمام ریسکهای فراروی صندوق را میپذیرند. در سایر بندهای این بخش، برخی از ریسکهای سرمایه گذاری در صندوق برشمرده شده اند.
1- ریسک کاهش ارزش داراییهای صندوق: قیمت اوراق بهادار در بازار، تابع عوامل متعددی از جمله وضعیت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، صنعت موضوع فعالیت و وضعیت خاص ناشر و ضامن آن است. با توجه به آنکه ممکن است در مواقعی تمام یا بخشی از داراییهای صندوق در اوراق بهادار سرمایهگذاری شده باشند و از آنجا که قیمت این اوراق میتواند در بازار کاهش یابد، لذا صندوق از این بابت ممکن است متضرر شده و این ضرر به سرمایهگذاران منتقل شود.
2- ریسک کاهش ارزش بازاری واحدهای سرمایهگذاری صندوق: با توجه به آنکه واحدهای سرمایهگذاری صندوق در بورس یا بازار خارج از بورس مربوطه مورد دادوستد قرار میگیرد، این امکان وجود دارد که نوسانات میزان عرضه و تقاضا در بازار، قیمت واحدهای سرمایهگذاری صندوق را نیز دستخوش نوسان کند. هرچند انتظار بر آن است که قیمت واحدهای سرمایهگذاری صندوق نزدیک به ارزش خالص دارایی آنها باشد اما این امکان وجود دارد که قیمت بازاری واحدهای سرمایهگذاری به دلیل عملکرد عرضه و تقاضا بیشتر یا کمتر از ارزش خالص دارایی واحدهای سرمایهگذاری شود. بدین ترتیب حتی در صورت عدم کاهش ارزش خالص داراییهای صندوق، ممکن است سرمایهگذار با کاهش قیمت واحدهای سرمایهگذاری نسبت به قیمت خرید خود مواجه شده و از این بابت دچار زیان شود.
3- ریسک نکول اوراق بهادار: اوراق بهادار شرکتها بخش عمده داراییهای صندوق را تشکیل میدهد. گرچه صندوق در اوراق بهاداری سرمایهگذاری میکند که سود حداقل برای آنها تعیین و پرداخت سود و اصل سرمایهگذاری آن توسط یک مؤسسه معتبر تضمین شده است، یا برای پرداخت اصل و سود سرمایهگذاری در آنها، وثایق معتبر و کافی وجود دارد؛ ولی این احتمال وجود دارد که طرح سرمایه گذاری مرتبط با این اوراق، سودآوری کافی نداشته باشد یا ناشر و ضامن به تعهدات خود در پرداخت به موقع سود و اصل اوراق بهادار، عمل ننمایند یا ارزش وثایق به طرز قابل توجهی کاهش یابد به طوری که پوشش دهنده اصل سرمایه گذاری و سود متعلق به آن نباشند. وقوع این اتفاقات میتواند باعث تحمیل ضرر به صندوق و متعاقباً سرمایهگذاران شوند.
4- ریسک نوسان بازده بدون ریسك: در صورتیکه نرخ بازده بدون ریسک (نظیر سود علیالحساب اوراق مشارکت دولتی) افزایش یابد، به احتمال زیاد قیمت اوراق مشارکت و سایر اوراق بهاداری که سود حداقل یا ثابتی برای آنها تعیین شده است، در بازار کاهش مییابد. اگر صندوق در این نوع اوراق بهادار سرمایهگذاری کرده باشد و بازخرید آن به قیمت معین توسط یک مؤسسهی معتبر (نظیر بانک) تضمین نشده باشد، افزایش نرخ بازده بدون ریسک، ممکن است باعث تحمیل ضرر به صندوق و متعاقباً سرمایهگذاران گردد.
5- ریسک نقدشوندگی: پذیرش واحدهای سرمایهگذاری صندوق در بورس یا بازار خارج از بورس مربوطه و مسئولیتها و وظایفی که بازارگردان صندوق پذیرفته است، خرید و فروش واحدهای سرمایهگذاری صندوق را تسهیل کرده و این امکان را برای سرمایهگذاران فراهم میکند تا در هر موقع که تمایل داشته باشند واحدهای سرمایهگذاری خود را به قیمت منصفانه، فروخته و تبدیل به نقد نمایند. با این حال، مسئولیتهای بازارگردان محدود است و امکان تبدیل به نقد کردن واحدهای سرمایهگذاری نیز همواره تابع شرایط بازار خواهد بود. از طرف دیگر خرید و فروش واحدهای سرمایهگذاری صندوق، تابع مقررات بورس یا بازار خارج از بورس مربوطه است و ممکن است بر اساس این مقررات، معاملات صندوق تعلیق یا متوقف گردد، که در این شرایط، سرمایهگذاران نمیتوانند واحدهای سرمایهگذاری خود را به نقد تبدیل کنند.
نظارت بر عملکرد صندوق
شاخص مبنا برای مقایسه بازدهی و ریسک صندوق با آن، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران است.
بازنگری و بروز رسانی "بیانیه سیاست سرمایه گذاری صندوق"
بیانیه سیاست سرمایه گذاری صندوق به طور سالانه بعد از ارائه گزارش حسابرسی سالانه صندوق مورد بازنگری و به روز رسانی قرار می گیرد. البته با تغییر عمده در ترکیب مدیران سرمایه گذاری صندوق و یا در شرایط خاص بازنگری و بروز رسانی می تواند بصورت میان دوره ای انجام پذیرد. همچنین مدیر صندوق حسب لزوم نسبت به بازبینی سیاست سرمایه گذاری اقدام و تغییرات مقتضی را در اجزای آن اعمال می نماید.
اطلاع رسانی گزارشات
مدیر صندوق در فواصل زمانی مشخص صورت های مالی و گزارش عملکرد خود را ارائه می نماید و سرمایه گذار می تواند با مراجعه به تارنمای کدال یا تارنمای صندوق سرمایه گذاری سهامی ثروت ساز دیبا گزارش مزبور را مطالعه نموده و از وضعیت صندوق آگاه گردد.
مدیر صندوق سرمایه گذاری سهامی ثروت ساز دیبا
سبدگردان دیبا